Mitä eli millainen ilmalämpöpumppu?

Cooper & Hunter yksi monista tuotteista ovat ilmalämpöpumput. Ne ovat saavuttaneet suuren suosion sitten tuotemerkin perustamisvuoden 2003 korkean laatunsa ja luotettavuutensa, kattavien ominaisuuksiensa ja upean muotoilunsa ansiosta.

Ilmalämpöpumpun valinnassa on tärkeää:

Oikea teho eli oikean kokoinen laite kohteeseen

Ilmalämpöpumppuja on nykyisin todella laaja skaala ja joka lähtöön. Rakennuksen eristys, huonekorkeus, rakennusmateriaalit, ikkunat, ovet, käyttötarkoitus ja käyttöaste jne. vaikuttavat vahvasti oikean teholuokan laitteen valintaan. Myös käyttötarkoituksella on suuri merkitys; halutaanko laite vain viilennyskäyttöön vai kenties lämmittämäänkin. Valintaa tehdessä kannattaa valita avuksi asiantunteva ja luotettava myyjä/asentaja.

Oikea sijoittelu parhaan mahdollisen hyödyn saavuttamiseksi

Ilmalämpöpumppu kannattaa sijoittaa niin, että ilmavirta pääsee leviämään mahdollisimman esteettömästi ympäri tilaa. Asennusta suunniteltaessa kannattaa kuitenkin luottaa ammattilaiseen, eli asiantuntevaan myyjään ja/tai asentajaan.

Hintaluokka

Ilmalämpöpumppujen hinnoissa on todella suuriakin eroja. Edullisimmillaan ilmalämpöpumpun saa asennettuna hieman yli tuhannella eurolla, ja toisinaan pumpusta saa pulittaa pitkälti kolmatta tonnia. Hintaan vaikuttavat mm. laitteen teho, vaaditut ominaisuudet ja ulkonäkö. Cooper&Hunter ilmalämpöpumpuissa yhdistyvät nämä kaikki sangen kustannustehokkaaksi paketiksi.

Ulkonäkö

Ilmalämpöpumppujen muotoiluun on kiinnitetty entistä enemmän huomiota. Cooper&Hunter Vip sarjan ilmalämpöpumput ovat metallinhohtoisia ja ohuita, vain 17 cm, ja Arctic Design sarjan vain 15,9 cm. Väritys ilmalämpöpumpuissa on vielä tänäkin päivänä useimmiten valkoinen ja pinta muovinen, mutta poikkeuksiakin on, kuten C&H;n Vip metallisella shampanjan värisellä pinnallaan.

Ohjattavuus eli halutaanko laitetta ohjata esim. wifi yhteydellä jne.

Cooper & Hunter ilmalämpöpumpuissa on wifi – valmius joko vakiona, tai lisävarusteilla saavutettavissa. Ilmaiseksi ladattavilla sovelluksilla laitteita voi ohjata tavallista kauko-ohjainta monipuolisemmin, ja muualtakin kuin laitteen välittömästä läheisyydestä.

Äänitaso

Myös laitteiden äänitasoon on kiinnitetty huomiota, ja ilmalämpöpumput voivatkin nykyisin toimia varsin huomaamattomasti. Cooper & Hunter ilmalämpöpumppujen äänitaso voi olla jopa kuiskaustakin hiljaisempi, vain 18dB, ja joissain malleissa on valittavissa lisäksi erityinen hiljainen toiminto, joka pudottaa normaalin äänitason vieläkin hiljaisemmalle, esimerkiksi unen ajaksi.

Raikkaampi huoneilma

Erilaiset suodatinvaihtoehdot raikastavat ja puhdistavat huoneilmaa, mikä tuo terveysvaikutuksia. Tästä pääsette tarkemmin tutustumaan erilaisiin suodatinvaihtoehtoihin.

Lukuisat toiminnot

Tarvitaanko tai halutaanko esimerkiksi ylläpitolämpötilatoimintoa joka pitää lämpötilaa yllä ja näin estää rakennusta jäätymästä, erilaisia ajastustoimintoja, ilmanpuhdistusta jne… Cooper&Hunter ilmalämpöpumppumalliston esittelyssä on lisää tietoa lukuisista toiminnoista.

 

Ilmalämpöpumppumallisto