Cooper&Hunter USA

Yrityksen lyhyt historia

Tuotemerkin С&H (Сooper&Hunter) omistaa yritys Сooper&Hunter International Corporation (USA) www.cooperandhunter.com.

Yhtiö perustettiin vuonna 2003 kahden yhtiön pohjalta: CS Cooper Company ja Hunter Manufacturing Company.

Cooperin ensimmäinen toimiva keksintö oli nestetäytteinen radiaattori. Tämä toimi ensisysäyksenä suunnittelijoiden innovaatioille jäähdytyksen ja lämmityksen saralla. Yhtiö on jäsenenä American Society of Heating, Refrigeratingand and Air-Conditioning Engineers (ASHRAE), joka on perustettu Yhdysvalloissa vuonna 1892.

Hunter Manufacturing Company oli vuonna 1930 yksi ensimmäisistä maailmassa, heti General Electricin perässä, valmistamassa ensimmäisiä korkeapainejärjestelmiä lauhdutinta hyödyntäen. Vuonna 1950 yhtiössä kehitettiin onnistuneesti neste- ja glykooli täytteisiä ilman jäähdytykseen tarkoitettuja laitteita, jotka suunnattiin teollisuus käyttöön. Vuonna 1960 yhtiö kehitteli ensimmäiset ruuvikompressorit, jotka ovat erittäin luotettavia ja tehokkaita vielä tänä päivänäkin.

Vuonna 2003 Cooper & Hunter International Corporation yhtiössä tehtiin uudistus, jonka tavoitteena oli vahvistaa johtoasemaa lämmitysjärjestelmien tuotannossa. Samana vuonna yhtiö päätti laajentaa tuotevalikoimiaan kotitalouksille ja laajentaa markkinoitaan USA:n ulkopuolelle. Uusi markkinointistrategia johti siihen, että yhtiö hankki edustajat Pohjois- ja Etelä- Amerikassa, Euroopassa, Aasiassa ja Australiassa. Yrityksen periaatteet ovat pysyneet samana jo kaikki nämä vuodet: Edelleen ovat tärkeitä – innovaatio, laatu, luotettavuus, ja sen seurauksena – kuluttajien suosio ja jälleenmyyjien kaupallinen kiinnostavuus.